4.7.10

Дневна доза:

"Бескрајно ме опседнува допирот на темните сурови чоколадни смеси
кои рачно ги рендам во големи керамички чинии, па ги топам, мешам и
грижливо го проверувам секој чекор."

"Мешаните миризби од чоколадо, ванила, загреаниот бакер и циметот
опијануваат и во мислите го довикуваат суровиот и сладострасен здив
на двете Америки, топлиот и смолест мил мириз на прашумата."


Цитати од книгата што во моментов ја читам - "Чоколадо". :)


1 comment: