18.9.10

Назад во модата на 80-тите:
Кога бев мала, цртањето на мајка ми ми беше пример за како совршено да нацртам женска фигура. Година по година мајка ми ме учеше се подобро да ги обликувам линиите, а мене пак цртежите никогаш не ми изгледаа онака како што јас сакав. :)
Ова се неколку цртежи на мајка ми кои ги имам најдено и ги цртала пред да се родам. Многу ми се интересни дека ја одсликуваат и доловуваат модата на осумдесетите.
Иако мајка ми повеќе не црта модни креации, јас и сестра ми ја продолживме традицијата
и желбата не само да постигнеме реална женска фигура туку и иновативен модел:)1 comment:

  1. mnogu me izraduva, me natazi i me vrati nazad vo minatoto. kolku ubavo e napisano, se gordeam sto imam takvi kerki.
    v.l.

    ReplyDelete