2.10.10

Те откривам:Кога сакам да те откријам, ѕирнувам во фиоките полни хаос,
преку балконот,
во запуштениот олук,
на стариот таван,
зад заборавените куфери
и водостојот на реката што носи празни шишиња
и огласени желби.
Извадок од поезијата на Џеси Блејз,
Фотографии на Магдалена дилевска

No comments:

Post a Comment