21.11.10

Старите часовници:


Сузан ме внесува во сите начичкани дуќанчиња,
сака да ги слушнам сите стари часовници,
што чукаат под два прста прашина,
кои го делат времето,
нешто што не може да се подели...
- Џеси Блејз

1 comment:

  1. Kolku gi sakam ovie casovnici niz Skopje. Edno vreme, koga bev pomala i samo sto pocnav sama da se setam niz gradot, gi poznavav site, kade se naogaat i koi rabotat, a koi se zastanati vo proslosta.

    ReplyDelete