6.9.12

Сценографија за детска претстава: #3

 "Ноќната Палата" e втората сцена која што целосно ја финализирав вчера. Тука акцентот е насочен кон вратите односно портите, бидејќи за нив се зборува во приказната.
Подоле можете да го видите процесот и принципот на кој што ја работев оваа сцена. Како во првата така и во оваа сцена употребив малку тродимензионалност во штитовите на стражарите и со тоа го одвоив предниот план со позадината.

 Мустаќите за двајцата стражари ги правев одделно, со каширање на памучен конец, а потоа ги обоив со флоросцентна боја. Ми стана интересно со мустаќите, па си направив два пара плус за мене :)

Се надевам ви се допадна и оваа сцена. Се гледаме во театар!

No comments:

Post a Comment