26.10.12

Редизајнирани лустери #2:

 Ова е вториот дел од редизајнираните лустери. Во претходниот пост ви го презентирав начинот на фарбање на кованото железо и порцеланот, а сега ви ги претставувам деталите.
Со црвениот лустер сакав да постигнам дизајн на живи и оптимистични форми и поради тоа ја употребив оваа нијанса на плави монистри. Овој лустер може да се користи за некои интерактивни простории во кој што владеат повеќе бои, каде што често доаѓаат луѓе, каде што константно се одвива некое дејствие и сл.

 Другиот лустер го накитив со помалку, но полуксузни црни камења, затоа што самата боја ја диктира отменоста и сериозноста со која што зрачи. Овој лустер е наменет за полуксузни домови, холови, пространи соби, ходници и сл. Ми се свиѓаше коментарот на една моја другарка Јана која е воедно и глумица, дека лустерот и одговара за луксузна гримиорна, која искрено се надева дека во иднина ќе ја има. :)
На секого му одговара различен стил според карактерот и според местото кое што го има. Дали некој од овие лустери се вклопува во вашиот стил и за во која просторија би го употребиле?

No comments:

Post a Comment