5.11.12

Сценографија за модна фото сесија:

 По повод претставувањето на новата колекција на Ирина Тошева на "Fashion Weekend"-от кој се одржа минатиот викенд во Скопје, работев на една многу интересна сценографија за нејзината фото сесија. Презентирајќи ги нејзините црно-бели парчиња надополнувајќи ги со егзоточни пердуви, Ирина се согласи дека сценографијата треба да претставува суптилно надополнување на амбиентот, без да одзема многу внимание.
 Поради белата позадина, декорациите што ги направив беа исто така во бела боја, со што создаваа мали сенки и тродимензионалност на просторот. Истите декорации ги надополнив со црни пердуви, а во аголот поставив една птица (која ја направив од хартија и пердиви) за да изгледа како случајно да пролетала и ги оставила своите акценти и во сценографијата и во колекцијата која што се презентира.Целиот тим кој што работеше на оваа фото сесија е:

clothes: Irina Tosheva
make up: Viktor Mircevski
hair: Darko Petkovski ( Studio Allure )
shoes: SAGA SHOES
set design: Viktorija Langovska
photo: Andrej Agovski
models: Ana Ezova and Zorana Milevska

No comments:

Post a Comment