16.11.12

Преплет - креативно студио:

Друга работа за која што сакав да се пофалам денес е исто така отворањето на креативното студио "Преплет". Доколку ги следите Пастелните Утра од почеток, одприлика може и да знаете за што станува збор, но како и да е, еве сега ќе зборувам малку повеќе за тоа.
 "Преплет" како група која ја сочинуваме јас и Магдалена, постои уште од 2009 г., кога земавме учество на неколку барази и една изложба на Европско ниво (Biennial of Young Artists from Europe and the Mediterranean), претставувајќи го нашиот рачно изработен плетен накит. Активностите околу Преплет иако ни создаваа огромна сатисфакција, сепак активностите околу студиите направија Преплет да паузира некое време. Сега, откако почувствувавме потреба дека Преплет треба повторно да се активира и дека нашата инспирација ќе успееме да ја каналилизираме преку него, решивме да започнеме еден нов почетек. Вчера официјално го отворивме нашето (сега засега) виртуелно креативно студио и нашата приказна веќе започна да се пишува.
 Сеуште нема да ви откријам што се ќе можете да најдете во Преплет, ама бидете сигурни дека тоа ќе бидат работи кои ќе ви го направат денот поубав. Затоа, би ви биле благодарни доколку не поддржите на нашата страна на фејзбук страна - "Преплет" и ја споделите. Сега уживајте во остатокот од денот и имајте убав преплет од настани! ;)

1 comment:

  1. Hello!
    Interesting blog. Welcome to http://filmandotherstories.blogspot.se/
    :) Take care!

    ReplyDelete